16 d’octubre del 2011

Butlletí nº11 Octubre-Novembre


Butlletí Bimestral de Democràcia Inclusiva
Octubre i Novembre de 2011

Temes:


1. L'Assemblea Ciutadana d'Alzira i el paradigma democràtic inclusiu

2. Participació a la manifestació del 15-O: Cançons pel canvi alliberador
3. Treballant per a una veritable democràcia (Xerrades-debat)
4. Cicle de Formació sobre Democràcia Inclusiva a Barcelona

5. 11 de novembre: un sopar amb projecció-debat
6. La insurrecció de la subclasse anglesa
7. Educació emancipadora per l'autonomia
8. Traduccions a diversos idiomes

Darrerament...


L'Assemblea Ciutadana d'Alzira i el paradigma democràtic inclusiu

Al setembre del 2011 ha aparegut la primera Assemblea Ciutadana del món que adopta des dels seus inicis una clara afinitat amb el paradigma de la Democràcia Inclusiva, confeccionant el seu document fundacional en base a les idees fonamentals d'aquest projecte de transformació social. Es tracta de l'Assemblea Ciutadana d'Alzira (municipi de 45.000 habitants del País Valencià) que, després del seu naixement arran de les mobilitzacions del 15-M, ha decidit començar a avançar cap a una estratègia global per a construir una veritable democràcia en tots els àmbits de la societat, tal com suggereix el projecte de la Democràcia Inclusiva. El GADI Catalunya ha emès un comunicat celebrant la notícia i suggerint vies per continuar fent camí cap al desenvolupament d'un nou moviment democràtic alliberador. 


Pròximament...


Participació a la manifestació del 15-O: Cançons pel canvi alliberador

Per aportar contingut antisistèmic i donar un aire reflexiu i creatiu a la manifestació d'aquest dissabte 15 d'octubre, des del GADI Catalunya s'han preparat algunes cançons i versions que expressen el canvi alliberador que volem. Per tal que el missatge arribi ben lluny i per passar-ho bé, us animem a participar d'aquesta acció. Repartirem cançoners perquè sigui més fàcil aprendre les cançons i pugui cantar tothom. Hi hauran instruments d'acompanyament i qui vulgui afegir-se amb el seu instrument pot contactar amb info@democraciainclusiva.org per assistir a un assaig previ. A totes les altres persones que desitgin participar amb les seves veus, el punt de trobada és a les 17h davant del Banc de Crèdit Espanyol de Plaça Catalunya (l'edifici que va ser okupat com a casa de la vaga general del 29-S). Us hi esperem!!

Treballant per a una veritable democràcia (xerrades-debat)

A finals d'octubre es duran a terme a Euskadi tres xerrades-debat amb el títol “Treballant per a una veritable democràcia: la proposta de la Democràcia Inclusiva”, on es presentarà els aspectes principals d'aquest projecte de transformació social. El cicle ha estat organitzat per Desazkundea amb la col·laboració de la plataforma Pobreza Zero consta d'una activitat a Donostia el dia 26, a Bilbo el 27 i a Gasteiz el 28. Podeu veure el cartell amb la informació detallada dels actes, en castellà aquí, en euskera aquíLa mateixa xerrada-debat es durà a terme el 26 de novembre a les 17h al Casal Independentista i Popular d'Olesa de Montserrat. L'acte ha estat organitzat pel col·lectiu Revolució Verda i forma part del cicle “Construint Alternatives”. 

Sopar amb projecció-debat

El divendres 11 de novembre tindrà lloc un sopador-vídeo-fòrum organitzat per la Comissió d'Activitats del GADI Catalunya. L'acte té l'objectiu d'oferir un punt de trobada per aquelles persones interessades en el projecte de la DI i recaptar fons per a l'autogestió del GADI. Hi haurà sopar vegetarià a preus populars i es projectarà la ponència que Takis Fotopoulos va realitzar l'abril de 2010 a Barcelona, titulada “La Democràcia Inclusiva com a projecte polític per una nova síntesi llibertària” seguida d'una estona per a les preguntes, comentaris i debat. Serà a partir de les 20:30 al Centre Social La Otra Carboneria de Barcelona.

Cicle de Formació de Democràcia Inclusiva a Barcelona
Els Cicles de Formació de Democràcia Inclusiva permeten conèixer, reflexionar i aprendre sobre els principals aspectes d'aquest projecte de transformació social, amb mires a impulsar processos per a la creació d'un nou moviment democràtic alliberador. Les sessions són conduïdes per membres de la Comissió Xerrades del GADI Catalunya i compten amb dinàmiques participatives, exercicis individuals i col·lectius, moments per a les preguntes, el debat, etc. Totes les persones interessades en participar en un Cicle de Formació pròximament a Barcelona estan convocades a una primera reunió el dilluns 14 de novembre a les 19h a la Universitat Lliure La Rimaia. En aquesta reunió es decidirà la data d'inici del cicle i el dia setmanal de les sessions. Si estàs interessada en participar al cicle però no pots assistir a aquesta primera reunió, escriu si us plau a info@democraciainclusiva.org.

Novetats!


La insurrecció de la subclasse anglesa
L'aixecament espontani que va tenir lloc a Anglaterra durant l'agost passat ha estat analitzat per Takis Fotopoulos en un article on posa de manifest el rerefons social dels disturbis, que els mitjans de masses han intentat ignorar, presentant-los com a actes de mer vandalisme. L'autor argumenta que els protagonistes d'aquesta revolta pertanyen a una nova classe social, a la que anomena subclasse, desnonada i precaritzada pel sistema, amb unes perspectives de vida cada cop més frustrants i desoladores. Ha estat la violència econòmica del sistema, així doncs, el que ha empès a aquesta subclasse, formada majoritàriament per gent jove, a la violència física. L'article presenta un conjunt de reflexions sobre el significat i la potencialitat de les protestes d'aquest tipus avui en dia, concloent que els insurrectes són implícitament conscients que la solució no passa per substituir a uns mals líders sinó a un mal sistema. Podeu llegir-lo aquí.

Educació emancipadora per l'autonomia
Recentment s'ha traduït l'article Educació emancipadora per l'autonomia, un breu assaig de l'activista i professor nord-americà John Sargis, membre del Grup de Democràcia Inclusiva de Paterson. A l'article es posa de manifest que actualment, les institucions socials no es construeixen sobre la base de la llibertat i la igualtat, sinó sobre valors que van de la mà de l’economia de mercat i la “democràcia” representativa” i en conseqüència es remarca la necessitat urgent d'educar per l'autonomia, qüestionant l'obediència i el respecte a la societat de l'autoritat i a les institucions que aquesta requereix. 

Traduccions a diversos idiomes
Ja està disponible en anglès, francès i alemany la xerrada de Takis Fotopoulos realitzada en el marc de les jornades d'Alternatives al Capitalisme, organitzades per la CNT i l'ICEA l'abril de 2010. La Comissió Traducció del GADI Catalunya ha iniciat també la traducció d'altres articles i documents sobre Democràcia Inclusiva a aquests idiomes, a més de continuar amb les habituals traduccions al català i al castellà. Aprofitem per convidar a totes les persones amb coneixements d'aquests o d'altres idiomes, que tinguin ganes de col·laborar en la traducció d'articles o xerrades, a que es posin en contacte a info@democraciainclusiva.orgGràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada