11 de maig del 2012

Notícies d'última hora i pròximes activitats

Benvolguts/des,

La Universitat Lliure la Rimaia va ser desallotjada dimecres a la matinada de l'immoble on es trobava situada a la Ronda Sant Pau de Barcelona. L'edifici havia romàs inutilitzat durant les darreres dues dècades fins que, arrel de la seva okupació dos anys enrere, va començar a acollir diverses activitats relacionades amb l'autogestió del coneixement i l'aprenentatge desmercantilitzat. Entre aquestes activitats s'hi compten les del GADI Catalunya i els diversos Grups d'Estudi i Cicles de Formació de Democràcia Inclusiva que s'han dut a terme a Barcelona en els darrers anys.



El desallotjament d'aquest edifici és una mostra més de la perniciosa irracionalitat en que es troba sumida la societat actual per causa d'un sistema que, lluny de vetllar per l'interès general, el contravé i el soscava constantment. El desallotjament de La Rimaia, a més, s'ha dut a terme mitjançant un procés judicial del tot irregular. Per tot això, volem expressar la nostra solidaritat amb les persones imputades, manifestar el nostre suport a aquest projecte i convidar a tothom a recolzar-ne la seva reconstrucció. Per més informació sobre el desallotjament i les accions que s'estan duent a terme, consulteu aquest article i/o aquest comunicat.

D'altra banda, degut a aquest imprevist, l'activitat que havíem organitzat per avui divendres 11 de maig a La Rimaia, queda cancel·lada. Tanmateix, els dies 12 i 13 de maig es duran a terme dues activitats relacionades amb els plantejaments democràtics inclusius. En primer lloc, el dissabte 12 de maig, en el marc de la manifestació global convocada a un any de l'inici del 15-M, el GADI Catalunya sortirà al carrer amb Demotic Band, una orquestra popular que evoca l'esperit alliberador i expressa les idees cardinals del projecte de la Democràcia Inclusiva a través de cançons com “Li diuen democràcia i no ho és”, “Cançó per la llibertat” o “Terra Comunal”. Si participeu de la manifestació a Barcelona és possible que us trobeu amb aquesta orquestra i pugueu entonar-ne les melodies. Si voleu estar segurs de compartir aquesta experiència, podeu sumar-vos-hi des del principi: el punt de trobada serà a les 17:45 al bicing del costat muntanya de la plaça, davant de l'antiga seu del banc espanyol de crèdit. D'altra banda, el diumenge 13 de maig, a partir de les 16.45 h, membres del GADI Catalunya presentaran succintament la Democràcia Inclusiva en el marc del Fòrum dels Pobles que es durà a terme a la Plaça Catalunya de Barcelona. En la mesura en que sigui possible, una parada amb edicions de Democràcia Inclusiva estarà instal·lada a la mateixa Plaça durant els dies 13-15M, com a punt de trobada, debat, difusió i reflexió entorn a l'autonomia i l'emancipació.

Més enllà de Barcelona, membres del Grup d'Estudi de Democràcia Inclusiva de Bilbo han organitzat una introducció i col·loqui sobre aquest projecte de transformació social a la Plaça de Arriaga de la seva ciutat, el 22 de maig a les 18:30.

Les properes setmanes hi ha altres activitats programades que podeu consultar aquí.



Ens veiem als carrers!

Grup d'Acció de Democràcia Inclusiva de Catalunya

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada