15 de desembre del 2011

Butlletí nº12 Desembre-Gener

Boletín Bimestral de Democràcia Inclusiva
Diciembre de 2011 y enero de 2012

Estimados/as subscriptores/as,
Hace ahora dos años que se emitió el primer número de este boletín. En él se anunciaba que el proyecto de la Democracia Inclusiva empezaba a difundirse y a estudiarse en nuestros alrededores. A lo largo de este tiempo, es trepidante y despiadado avance de la crisis multidimensional ha puesto cada vez más de manifiesto que la reflexión y la lucha para construir una nueva forma de organización social realmente democrática es más necesaria que nunca. Por este motivo, el número de subscriptores a este boletín no ha dejado de aumentar, llegando a día de hoy prácticamente a las 900 personas. Esperamos que cada vez seamos más las que actuamos para acabar con el actual sistema de concentración de poder que arruina progresivamente la humanidad y el planeta. ¡Seguimos adelante!
Temas:

1, Canciones para el cambio social liberador en la manifestación del 15-O
2, Primeros pasos de la Democracia Inclusiva en Euskal Herria
3, Impugnando el espectáculo oligárquico del 20-N
4, Empieza el primer Ciclo de Formación sobre Democracia Inclusiva
5, Ciclo Alternativas al Sistema
6, Hacia una concepción democrática de la ciencia y la tecnología



 
Últimamente...
Canciones para el cambio social liberador en la manifestación del 15-O

El passat 15 d'octubre membres del GADI Catalunya van participar a la manifestació que va tenir lloc a Barcelona amb el lema “de la indignació a l'acció”. Ho van fer cantant cançons alliberadores (“Li diuen democràcia i no ho és” i la “Cançó per la llibertat”) acompanyats d'un potent equip de veus, guitarres, harmònica, percussió...Arran de terra, entre la gent que s'animava a acompanyar al grup gràcies als cançoners que s'anaven repartint, els ecos de les veus emancipadores es van estendre entre la multitud assistent, desafiant la desesperança que provoca la crisi sistèmica que travessem i difonent el missatge de transformació social cap a una Democràcia Inclusiva. Esperem repetir l'experiència en properes ocasions! Podeu trobar el cançoner aquí.

Primers passos de la Democràcia Inclusiva a Euskal Herria

Els dies 26, 27 i 28 d'octubre, membres del GADI Catalunya, convidats per Desazkundea, van visitar Euskal Herria amb el propòsit de dur a terme una sèrie de xerrades-debat entorn a la Democràcia Inclusiva. Les activitats van desenvolupar-se en universitats, centres socials i ateneus de les tres capitals de província. Després de les exposicions, a càrrec de Blai Dalmau, els assistents van formular interessants preguntes sobre els diversos aspectes de la proposta i es van obrir substanciosos debats sobre com efectuar el canvi social alliberador avui en dia. Pel que sembla, aquestes llavors han caigut en sol fèrtil atès que a Vitòria-Gasteiz ja s'han començat a reunir un grup de persones interessades en reflexionar i aprendre col·lectivament sobre aquest projecte, amb mires a la creació d'un moviment de transició emancipador. També a Bilbao ha sorgit una iniciativa similar per part d'un conjunt de persones que ens han comunicat que faran la primera reunió d'un nou GEDI el 19 de desembre. Des de Catalunya, naturalment, celebrem i recolzem aquests primers passos i seguirem informant de nous desenvolupaments!

Impugnant l'espectacle oligàrquic del 20-N

“Les eleccions generals a l'estat espanyol el proper 20 de novembre són un acte cerimonial del règim polític establert: l'oligarquia liberal d'avui en dia convoca periòdicament a la ciutadania perquè participi en l'elecció dels seus suposats “representants”. D'aquesta manera es pretén legitimar un sistema basat en una immensa i creixent concentració de poder, tot denominant-lo “democràtic”. Tanmateix, cada cop més persones estem desenganyades d'aquesta falsa democràcia en què no tenim la possibilitat de decidir directament sobre els assumptes de la vida pública”.Si voleu seguir llegint el comunicat que el GADI de Catalunya va emetre amb motiu de les darreres eleccions generals, podeu fer-ho aquí.

Comença el primer Cicle de Formació sobre Democràcia Inclusiva

Més de 15 persones estan participant al primer Cicle de formació que s'està duent a terme setmanalment a Barcelona per donar a conèixer sintèticament les bases del projecte de la Democràcia Inclusiva i poder aprendre col·lectivament amb mires a la transformació social democràtica. Els cicles consten d'una part d'exposició seguida d'una estona per les aportacions i el debat, així com també de dinàmiques participatives que estan resultant altament fructuoses. Esperem que les properes sessions siguin enriquidores i contribueixin a organitzar-nos per a l'acció emancipadora.

Pròximament...

Cicle Alternatives al sistema

Dijous dia 15 de desembre a les set de la tarda tindrà lloc al local d’Àgora Catalunya –Plaça de Catalunya 9, 4rt 2ª de Barcelona- la segona xerrada-debat del Cicle Alternatives al Sistema organitzat per Nova. En aquesta sessió es presentarà la Cooperativa Integral Catalana i membres del GADI Catalunya participaran a la fila zero, aportant la seva visió entorn a aquesta proposta. El Cicle consta d'una sessió cada mes i la presentació de la proposta de Democràcia Inclusiva tindrà lloc el proper dijous 2 de febrer.

Novetats!

Cap a una concepció democràtica de la ciència i la tecnologia

Recentment s'ha acabat d'enllestir la traducció al castellà de l'article de Takis Fotopoulos "Towards a democratic conception of science and technology" que té per objectiu examinar, des d'un punt de vista democràtic, les proclames i contra-proclames sobre el caràcter neutral, autònom i democràtic de la tecnociència així com fer algunes reflexions sobre les característiques desitjables d'una ciència i tecnologia democràtiques. Podeu llegir l'article aquí.


------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Per noves altes, clica aquí / Per reenviar aquest correu-e, clica aquí / Per qualsevol comentari, info@democraciainclusiva.org
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada