24 de juny del 2012

Butlletí nº15 Juny-Juliol

Butlletí Bimestral de Democràcia Inclusiva
Juny i Juliol de 2012
Temes:
1. Finalitza el Cicle de Formació de Democràcia Inclusiva.
2. L'orquestra popular emancipadora Demotic Band surt novament al carrer
3. Reflexions per a l'emancipació: Sols el poble salva al poble.
4. Democràcia Inclusiva a les mobilitzacions 12-15M.
5. Presentacions de Democràcia Inclusiva a Bilbao i a Castelló
6. “Allò Comú” i “Re-construir la democràcia”
7. Presentació de Democràcia Inclusiva a Sant Antoni
8. “Sobre la crisi de l'automòbil i la seva possible superació” disponible en castellà.
9. Finalitza la traducció del llibre “Crisis multidimensional y Democracia Inclusiva”Darrerament...


Finalitza el Cicle de Formació de Democràcia Inclusiva

El Cicle de Formació que va començar al novembre del 2011 ha anat reunint-se cada quinze dies fins al maig del 2012, quan ha finalitzat la seva activitat i alguns dels seus participants s'han incorporat al GADI CatalunyaPodeu veure una càpsula audiovisual que resumeix una sessió del Cicle, en la qual es parla de “Tàctiques de transició”, aquí

L'orquestra popular emancipadora Demotic Band surt novament al carrer 

Amb motiu de la manifestació mundial del passat 12 de maig, Demotic Band va tornar a sortir al carrer per amenitzar la jornada de lluita amb cançons emancipadores inspirades en el projecte de la Democràcia Inclusiva. En aquesta ocasió es van tocar tres temes, “Li diuen democràcia”, la “Cançó per la llibertat” i “Terra comunal”. Entre balls i música es van repartir cançoners convidant als manifestants a cantar col·lectivament. Les actuacions van ser tot un èxit! Esperem que Demotic Band segueixi composant i entonant ritmes alliberadors en pròximes manifestacions ...Reflexions per a l'emancipació: Sols el poble salva al poble.
Durant les mobilitzacions del 12M15M el col·lectiu reflexions per l'emancipació va repartir un fulletó amb suggeriments, reflexions i plantejaments de transformació social en sintonia amb el projecte de la Democràcia Inclusiva. El text comença afirmant que “Avui ens trobem davant d’un dels reptes més grans de la història: superar el sistema de dominació i opressió més complex que ha existit mai.”Podeu llegir-lo al web de Reflexions per a l'emancipació així com al bloc del GADI Catalunya.Democràcia Inclusiva a les mobilitzacions 12-15M.

El diumenge 13 de maig es va fer una breu exposició de DI a càrrec d'Oleguer Llimona en el marc del fòrum dels pobles a la qual va seguir un interessant debat. D'altra banda, membres del GADI Catalunya van muntar parada informativa i van repartir informació sobre el projecte de la DI durant les mobilitzacions.Democràcia Inclusiva a Bilbao i a Castelló

Darrerament s'han realitzat dues xerrades-debat sobre Democràcia Inclusiva: una a Bilbao, a càrrec de Iñaki Sainz, organitzada pel Grup d'Estudi de Democràcia Inclusiva de Bilbao en el marc del 12-15m i una altra a Castelló, a càrrec de Blai Dalmau, organitzada per l'Ateneu Anarquista de Castelló. Podeu llegir una crònica de l'acte que ens han fet arribar els companys/es de Bilbao, aquí; podeu veure el vídeo de la xerrada-debat, aquí.Pròximament...“Allò Comú” i “Re-construir la democràcia”

La setmana del 25 al 29 de Juny es realitzarà a la Casa Elizalde de Barcelona, la 10a escola d'estiu d'attac-Catalunya que porta per títol,“Reformar o transformar”. D'entre totes les taules rodones programades en destaquem dues. La primera porta per títol “Allò comú: superar el concepte de propietat” i es realitzarà el 25 de juny a les 18:30h. En aquesta xerrada-debat, conduïda per Félix Rodrigo Mora, escriptor, historiador i filòsof polític i Blai Dalmau Solé, membre del GADI Catalunya, s'abordaran les formes de propietat en la història i es proposaran formes per construir una economia basada en la propietat comunal o demòtica. D'altra banda, el dimarts 26 de juny a la mateixa hora, es durà a terme la taula rodona “Re-construïnt la democràcia” on es tractaran qüestions entorn a la “democràcia” representativa, la presa de decisions, la vaga social i l'evolució del 15M. L'acte anirà a càrrec de Quim Arrufat, regidor de la CUP de Vilanova i la Geltrú, Blai Dalmau Solé i Félix Rodrigo Mora. Us hi esperem!Presentació de Democràcia Inclusiva a Sant Antoni

El proper diumenge 1 de Juliol a les 13h, dins el marc de la Festa Major d’estiu del barri de Sant Antoni es realitzarà davant del CSO la Otra Carboneria una xerrada-debat sobre Democràcia Inclusiva, a càrrec d'Oleguer Llimona i Joan Pedragosa, membres del GADI Catalunya. Novetats!Sobre la crisi de l'automòbil i la seva possible superació” disponible en castellà.

Aquest article, escrit originalment en català l'any 2009 per Blai Dalmauargumenta, en primer lloc, que la implantació massiva de l’automòbil i la supressió d’altres mitjans de transport que s’ha produït en els darrers cent anys no respon a criteris racionals ni a la voluntat real de la ciutadania, sinó a les dinàmiques de creixement econòmic intrínseques al sistema de l’economia de mercat i als interessos de les elits transnacionals que controlen aquest sistema. En segon lloc, s'apunta a la necessitat de refer la societat sobre unes noves estructures institucionals i uns nous valors, inspirats en la veritable democràcia, tal com suggereix el projecte de la Democràcia Inclusiva, per tal de sortir de la crisi multidimensional en general i, en particular, construir uns mitjans de transport ecològics, segurs, funcionals, saludables i eficients. La traducció al castellà es troba disponible aquíFinalitza la traducció del llibre “La crisis multidimensional y la Democracia Inclusiva”

Després de dos anys de treball intermitent per part de diversos membres de la Comissió Traducció del GADI Catalunya i altres persones col·laboradores, ha conclòs la traducció al castellà del llibre “The multidimensional crisis and Inclusive Democracy. Aquesta obra de Takis Fotopoulos, publicada en grec l'any 2005 i en anglès l'any 2009, constitueix una exposició sintètica i actualitzada de les principals reflexions desenvolupades amb més profunditat a “Hacia una Democracia Inclusiva (Takis Fotopoulos, 1996) i també incorpora algunes noves idees. El llibre traduït al castellà (la versió en català està en camí), que podeu descarregar lliurement aquí, s'ha utilitzat com a lectura compartida bàsica en els Grups d'Estudi i Cicles de Formació que s'han realitzat darrerament i, d'aquesta manera, ha servit per estimular les reflexions, el debat i l'aprenentatge sobre com podem transformar la societat avui per tal de caminar cap a una societat autònoma. Ara que tenim l'estiu per davant, és una lectura totalment recomanable per refrescar les nostres neurones amb un bon grapat d'idees emancipadores...Bon estiu a tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada